Het klinkt misschien een beetje gek maar het is echt een ding, zorgbeveiliging. Het zorgt ervoor dat niet iedereen zomaar even een ziekenhuis binnenloopt en iets kan stelen of iemand zelfs kan verwonden. Daarbij zorgen zij ervoor dat de medewerkers in zorginstellingen gewoon normaal hun werk kunnen doen zonder mensen die in de weg zitten. En als ze dat zitten, dan komen de redders in nood om jullie te helpen. Dit zijn een paar redenen waarom jij vandaag nog zorgbeveiliging wil inhuren.\

Medewerkers en patiënten zijn altijd verzekerd van veiligheid

Vroeger was het zo dat het veel makkelijker was om een zorginstelling binnen te lopen en zomaar even wat te doen. Dit geeft een heel onveilig gevoel voor patiënt en medewerker die gewoon hun werk doen. Maar met zorgbeveiliging weet je zeker dat je altijd veilig zult zijn en nooit hoeft te twijfelen om hen erbij te halen als er iets verdachts gebeurt. Jij als zorgmedewerker kan zich dan met rust aan het werk gaan en focussen op de patiënten, en de zorgbeveiliging houdt het apartheid lekker op de stoep. Wees daarom ook zeker niet bang voor hun, zij zijn er om jullie te helpen.

Ze hebben speciale certificaten om zorgbeveiliging te doen

Zorgmedewerkers zullen wel denken dat bijna iedere beveiliger dit kan doen bij elke instelling, maar dat is helemaal niet waar. Zorgbeveiliging is een heel vak apart. Ja, er komen wel veel dingen terug die je ook bij een normale beveiligingsopleiding hebt. Maar hier moet je ook nog eens een aantal certificaten halen om in een zorginstelling te mogen draaien en daarbij moet je ook nog eens geselecteerd worden om te gaan. Het wordt dus erg professioneel gehouden en dat moet ook zeker.

Veiligheid voor iedereen

De beveiligers hebben maar een doel: iedereen zo’n veilig mogelijk gevoel geven in de omgeving waar zij zijn. En daarbij ook als er iets verdachts speelt, er een einde aan maken. Kortom, zij zijn er om mensen in de zorginstellingen een steun te geven als het gaat om veiligheid, zekerheid en natuurlijk vredigheid.