Voel jij je niet helemaal thuis in je eigen huis? Heb je het gevoel dat je interieur wel toe is aan wat vernieuwing? Dan hoef je niet meteen je hele inboedel te vervangen. Met gespoten deuren kun je namelijk al een heel eind komen! In deze blog vertel ik je hoe je jouw interieur een nieuwe look kunt geven met gespoten deuren.

Zorgt voor een strakke en moderne uitstraling

Gespoten deuren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Logisch, want het geeft je woning een strakke en moderne uitstraling én het is ook nog eens betaalbaar. Met mooi gespoten deuren kunnen je meubels en accessoires opeens veel beter tot hun recht komen. Er zijn verschillende manieren om gespoten deuren te gebruiken om je interieur een nieuwe look te geven.

Kies voor een nieuwe kleur

Allereerst kun je kiezen voor een nieuwe kleur door te kiezen voor deuren spuiten. Dit klinkt misschien simpel, maar een kleur kan een groot verschil maken. Ga bijvoorbeeld voor een felle kleur als rood of groen om een beetje pit in je interieur te brengen. Of kies juist voor een neutrale kleur als wit of grijs voor een rustige uitstraling. Het is ook mogelijk om een mix te maken van verschillende kleuren op verschillende deuren, om zo een uniek en speels effect te creëren.

Speel met texturen en patronen

Een andere manier om gespoten deuren te gebruiken is door te spelen met texturen en patronen. Door bijvoorbeeld lambrisering te laten spuiten, kun je een heel leuk effect creëren op de muur. Een ander idee is om één of meerdere deuren te laten spuiten met een abstract patroon, wat je interieur net iets meer karakter geeft. Of ga voor een houtnerf-print op je deuren om een warme, gezellige sfeer te creëren.

Kies voor een andere afwerking

Naast kleur en textuur kun je ook spelen met de afwerking van de deuren. Zo kun je kiezen voor een hoogglans afwerking voor een moderne en strakke uitstraling. Of ga juist voor een matte afwerking voor een rustiger en natuurlijke look. Het is ook mogelijk om te experimenteren met verschillende afwerkingen op verschillende deuren, om zo nog meer diepte en karakter toe te voegen aan je interieur.

Deuren als aanspreekpunt

Tot slot kun je ook nog een stapje verder gaan en jouw gespoten deuren gebruiken als aanspreekpunt in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een grote schuifdeur als eyecatcher in je woonkamer of een opvallende voordeur om je gasten te verwelkomen. Door te spelen met grootte en vorm kun je echt een uniek statement maken in jouw woning.

Wil je graag jouw deuren laten spuiten? Dan raad ik het aan om contact op te nemen met Gespoten panelen!